Home Over mij

Over mij

Toen ik voor het eerst moeder werd, begon ik te lezen over opvoeden en opgroeien. Al snel merkte ik dat ik het ontzettend leuk vond om dingen die ik las, om te zetten in daden en woorden. Terwijl mijn dochter groeide, groeide mijn interesse voor natuurlijk en respectvol opvoeden.

Toen mijn zoontje twee-en-een-half jaar later geboren werd, kregen we een heel ander kindje. De interesse in alles rondom slaap (of het gebrek daaraan) was gewekt. Vrijwel alles wat ik erover las, probeerde een probleem op te lossen: een baby moet doorslapen.

Talloze oplossingen worden er geboden voor schreeuwende peuters en niet slapende baby’s, maar zelden zijn ze gericht op de natuurlijke ontwikkeling en het met respect behandelen van je kleintje. En hoe meer ik las in gortdroge, Engelstalige onderzoeken, hoe meer ik er ook over wilde schrijven.

Als journaliste jeukten mijn handen om alle gevonden informatie om te zetten in info waar je als moeder wat mee kan. Zodat je handvatten hebt om je kind te begeleiden als hij groeit. Zodat je je niet zo alleen voelt als je om 3 uur ‘s nachts wakker bent met een huilende baby.

Hier kan je meelezen over pareltjes in de opvoeding. Over rust vinden voor jezelf op dagen dat je alleen maar in de kruipruimte wilt zitten om niet gevonden te worden. Over hoe een baby nou echt slaapt. Over hoe een bevalling een prachtige ervaring is, één waar je voor bent gemaakt. Over van alles en nog wat waar je tegenaan kan lopen als moeder.

Heb je vragen, opmerkingen of ideeen? Laat een reactie achter of mail me gerust!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies zijn kleine bestandjes die volgen wat je op de site doet. Zo kan ik zien wat er vaak wordt gelezen en wat er minder vaak wordt bekeken. Op die manier kan ik de inhoud optimaliseren voor jou als bezoeker.

Sluiten