Home Over mij en deze site

Over mij en deze site

bij Sara
Over mij en deze site

Over mij

Toen ik voor het eerst moeder werd, begon ik te lezen over opvoeden en opgroeien. Al snel merkte ik dat ik het ontzettend leuk vond om dingen die ik las om te zetten in daden en woorden. Terwijl mijn dochter groeide, groeide mijn interesse voor natuurlijk en respectvol opvoeden.

Toen mijn zoontje twee-en-een-half jaar later geboren werd, kregen we een heel ander kindje. De interesse in alles rondom slaap (of het gebrek daaraan) was gewekt. Vrijwel alles wat ik erover las, probeerde een probleem op te lossen: een baby moet doorslapen.

Talloze oplossingen worden er geboden voor schreeuwende peuters en niet slapende baby’s, maar zelden zijn ze gericht op de natuurlijke ontwikkeling en het met respect behandelen van je kleintje. En hoe meer ik las in gortdroge, Engelstalige onderzoeken, hoe meer ik er ook over wilde schrijven.

Het doel van de site

Als journaliste jeukten mijn handen om alle gevonden info om te zetten in informatie waar je als moeder wat mee kan. Informatie die ík graag beschikbaar had gehad toen ik om 4 uur ’s nachts googlede hoe ik mijn kind in vredesnaam door kon laten slapen met 7 weken.

Daarnaast word je als moeder helaas gebombardeerd door informatie over ‘laten huilen’. Laten huilen is ‘waarschijnlijk’ niet schadelijk, of ‘dat vergeet je kleintje toch weer’. Je buurvrouw, je schoonmoeder, het consultatiebureau: iedereen heeft er een mening over.
Veel moeders worden hierdoor onzeker, of maken keuzes die ver afstaan van wat ze gevoelsmatig zouden doen.

Het is belangrijk om een tegengeluid te creëren, om duidelijk te maken dat er wèl gevolgen zijn als je je kleintje ’s nachts laat huilen. Om zwart op wit te hebben staan dat kinderen die samen mogen slapen met hun ouders als zij dat willen, daar een hoop voordeel van hebben qua ontwikkeling. En bovenal om aan te geven dat het volstrekt normaal is om ’s nachts wakker te worden en soms een knuffel nodig te hebben.

Door informatie uit wetenschappelijke onderzoeken om te zetten in begrijpelijke teksten en uitleg, hoop ik bij moeders de onzekerheid weg te kunnen dat zij iets fout doen. Baby’s worden simpelweg vaak wakker, peuters hebben driftbuien en kleuters zijn soms ronduit gemeen. Daar kan je als moeder in meeveren, in bijsturen en bovenal in liefhebben. Want liefhebben is niet verwennen, dat is de brandstof van de ontwikkeling. 

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Laat een reactie achter of mail me gerust op info [@] liefdevaneenmoeder.nl!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Cookies zijn kleine bestandjes die volgen wat je op de site doet. Zo kan ik zien wat er vaak wordt gelezen en wat er minder vaak wordt bekeken. Op die manier kan ik de inhoud optimaliseren voor jou als bezoeker.

Sluiten